10 Αυγούστου 2008

Τα μυστικά της Αλίκης


Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ, στο βιβλίο του «Εχω ένα μυστικό» εξιστορεί απίστευτα πράγματα για τη ζωή των γονιών του και λεπτομέρειες από τη ζωή της μητέρας του όπως τη βίωσε ο ίδιος ή του τη διηγήθηκε εκείνη.

Εκτενή αποσπάσματα από το βιβλίο δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα»

Ερωτες, πάθη, κόντρες και καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται στο βιβλίο του γιου της Αλίκης και του Δημήτρη, του Γιάννη Παπαμιχαήλ, με τίτλο Εχω ένα μυστικό, που θα κυκλοφορήσει από αύριο Δευτέρα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η πολυαναμενόμενη αυτή έκδοση του εκδοτικού οίκου Λιβάνη, σε επιμέλεια του κ. Νίκου Νικόλιζα και της κυρίας Βασιλείας Ζερβού, σκοπεύει να ταράξει τα νερά με όσα περιλαμβάνει.

Ο μονάκριβος γιος της Αλίκης, σε πρώτο ενικό πρόσωπο, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, εξιστορεί απίστευτα πράγματα για τη ζωή των δύο μεγάλων ηθοποιών, όπως εκείνος τα βίωσε και όπως η μητέρα του τα εξιστορούσε σε εκείνον ως την ώρα που έφυγε από τη ζωή.

Το βιβλίο αρχίζει αντίστροφα, με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ να θυμάται λεπτό προς λεπτό τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν τον ενημέρωσαν πως η μητέρα του πάσχει από καρκίνο.

Τι του είπε λίγες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, καθώς και τι ανέφερε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πάνω από το προσκεφάλι της Αλίκης λίγα εικοσιτετράωρα προτού εκπνεύσει.

Η περιήγησή του συνεχίζει με όσα η ίδια η Αλίκη τού διηγούνταν για τη ζωή της.

Οι κόντρες της μητέρας του με τον πατέρα του προτού παντρευτούν και πώς εκείνοι έφθασαν στον γάμο, η γέννηση του Γιάννη, το διαζύγιο και τα τραγικά περιστατικά που του έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη ως σήμερα.

Ο άγνωστος γάμος με τον κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη, ο χωρισμός και το διαζύγιο.

Η σχέση της Αλίκης με τον Βλάση Μπονάτσο και τα άγνωστα περιστατικά που συνέβησαν καθ' όλη τη διάρκεια της συμβίωσής τους.

Στο βιβλίο αναφέρεται η σχέση Αλίκης - Σπυρόπουλου, οι κόντρες που υπήρξαν με τον Γιάννη και ο ρόλος της Δήμητρας Λιάνη πριν και μετά τον θάνατο της Αλίκης.

Ενα από τα σημαντικότερα κεφάλαια, όπως γράφει ο Γιάννης, είναι η ζωή του μετά τον θάνατο της μητέρας του και οι κόντρες με τον πατέρα του.

Πρώτη φορά ο Γιάννης μιλάει για τα περιουσιακά στοιχεία της Αλίκης, τις κατηγορίες για κατασπατάληση της περιουσίας, καθώς και την αποκλήρωση από τον πατέρα του.

Ενα βιβλίο που, σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, «δεν πρόκειται για αγιογραφία αλλά για μια μυθική ζωή δύο σπουδαίων ανθρώπων: των γονιών μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: